середу, 9 травня 2018 р.


«Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні»
В ці травневі дні Україна весь світ святкують   День пам'яті та примирення та 73 – річницю перемоги у Другій світовій війні.  Це свято героїзму і нечуваної мужності народу , який не шкодуючи власного життя, відстояв мир на землі. 8 травня відзначили свято і в с. Чумальово. Розпочали його з панахиди за померлими у роки війни священники отець Василій та отець Лаврентій, яку відслужили біля Обеліску Слави. Тут викарбувані імена  наших односельчан. Вони як і  тисячі  славних синів дочок України воювали на різних фронтах, виборюючи Перемогу - одну на всіх.
Потім всіх присутніх запросили на свято в школу, яке розпочали з патріотичного флеш- мобу винесення державного прапора.  Директор школи Маркуш В. М. сказав що,  Друга світова війна стала трагедією, яка коштувала життя мільйонів людей, завдала непоправних втрат людській цивілізації та культурі. На святі був присутній єдиний ветеран  Паканич  Микола Іванович, якому виповнилося 93 роки. На жаль це  свято зустрічаємо в непростий час, коли наша країна переживає зовнішню агресію у поєднанні  з внутрішнім розбратом. Невинна кров  українських патріотів сьогодні кличе нас на захист Вітчизни , щоб зберегти свободу, єдність і демократію.


Завідуюча бібліотекою  філією №37 Орсаг Н.А. разом з вчителькою Куруц Л.В. та учнями Чумалівської ЗОШ №І-ІІІ ступенів провели вечір – пам'яті «Тих днів у пам'яті не стерти і сьогодні».

Все далі відходять грізні роки війни, але ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто не задумуючись , віддав своє життя в ім'я Свободи. У наших серцях ніколи не згасне пам'ять про людей близьких і зовсім невідомих, тих хто боронив свій отчий край. Низький уклін всім, хто вижив і будував нашу державу,  усім тим, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її заможною та квітучою.  Це  потом та кров'ю солдат щедро зрошена  батьківська земля, як уроки воєнного лихоліття так і у важкі дні відбудови. Учні декламували вірші та виконали декілька пісень. Вони  пообіцяли бути гідними продовжувачами справи переможців що,  врятували країну, зберегли її прекрасною і квітучою. Тож нехай у ці весняні дні мир і спокій, злагода і достаток будуть у ваших серцях і домівках, хай незабутній подвиг кличе вас до нових звершень в ім'я Незалежної  України.
Зав. бібліотекою філією №37
с. Чумальово Орсаг Н.А.


Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...