пʼятницю, 18 травня 2018 р.

День вишиванки

День вишиванки в Україні відзначають у третій четвер травня. Цьогоріч його святкують 17 травня.
До Дня вишиванки у районній бібліотеці відбувся День відкритих дверей, де працівники здійснювали обслуговування користувачів у вишиванках. Протягом дня у бібліотеці транслювалися презентація "Вишиванка – спадок нації" та відеоролик "Вишивка - код життя".
 Також до книгозбірні завітали учні Тячівського професійного ліцею з заступником директора по виховній роботі Балашовою Ю.В.,  яким також було продемонстровано відеофільми, проведено екскурсію по бібліотеці. На згадку присутні зробили пам'ятне фото біля книжкової виставки  "Вишиванки – візерунки долі" та виставки рушників.
Народне прислів’я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому, що вишиваний рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами – оберегами краси, здоров’я, щасливої долі, родової пам’яті, святості та любові. Українська вишивка –  це «молитва без слів», а сама вишиванка – це є оберіг  людини.
Напевно, нема в Україні оселі, де б не було вишитого рушника,  серветки, чи сорочки. Ці дорогі серцю речі передаються дітям, онукам, правнукам із покоління в покоління і свято зберігаються.
 Українська вишивка, як і українська пісня, є знаковими для нашої традиційної культури. Без любові до української пісні, без розуміння символіки української вишивки не станеш справжнім українцем.
                                                               






Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...