понеділок, 11 березня 2019 р.


У БЕРЕЗНІ — РІЧНИЦЯ ПРОГОЛОШЕННЯ КАРПАТСЬКОЇ УКРАЇНИ
80 років тому, у березні 1939 р., українці на Закарпатті стали першим у міжвоєнній Європі народом, що не змирився із анексією, а зі зброєю в руках став на захист своєї свободи від агресії сусідніх держав.
15 березня День Незалежності Карпатської України та вшанувати пам'ять її оборонців, які у 1939 році стали на захист проголошеної української державності на Закарпатті проти військ авторитарної Угорщини. 
В ніч на 15 березня 1939 року у місті Хуст була проголошена незалежність Карпатської України. Тієї ж доби союзниця гітлерівської Німеччини Угорщина розпочала загальний наступ. Незважаючи на героїчний збройний опір нечисельних загонів Карпатської січі, ворога зупинити не вдалося і Карпатська Україна була окупована. 
Більш детально ознайомитися можна з історією проголошення Карпатської України  у Тячівській центральній районній  бібліотеці, переглянувши книжкову виставку "Карпатська Україна: на світанку свободи" та тематичну полицю до 145-річчя від дня народження Августина Волошина "Августин Волошин: людина в часі".

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...