середу, 20 березня 2019 р.


Закарпатська Україна: навічно в пам’яті історії

80 років віддаляють від славних і трагічних подій Карпатської України. На жаль, залишилися одиниці з них, хто юними хлопцями та дівчатами зі зброєю в руках піднялись проти агресії фашистських держав, на захист молодої держави – Карпатської України. То був час незвичайного піднесення святого патріотизму заради високих ідеалів. Карпатські січовики в ті важкі часи - березневі дні 1939 року показали вершину особистого героїзму викликаючи подив всього світу. Вони гідно зустріли ворога на Красному Полі і відділи найдорожче – життя.
Закарпаття, цей клаптик срібної землі, за свободу українського народу на Краснім полі – під Хустом, віддало на жертву найкращих синів.
Згадуємо карпатських січовиків, героїв, бо на їх героїзмі потрібно сьогодні виховувати молоде покоління. З цією метою в Буштинській бібліотеці-філії №7 було проведено зав. бібліотекою Орос Н.В. історичну годину "Закарпатська Україна: навічно в пам'яті історії". На заході  були присутні учні 7-а, 9-в, 10-а класів Буштинського ліцею зі вчителем української мови та літератури Г.І. Свид.
Учні мали змогу ознайомитись з літературою представленій на виставці "Карпатська Україна: шлях до державності".






 

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...