пʼятницю, 13 березня 2020 р.

Сьогодні, 13 березня 2020 року у Тячівській центральній районній бібліотеці відбулася творча зустріч з письменниками: Тетяною П'янковою та Василем Кузаном.
Тетяна П'янкова, вміло заінтригувала присутніх, розповідала про себе, свою творчість. Поціновувачі художнього слова мали змогу насолодитися майстерним авторським читанням уривків з презентованої книги "Чужі гріхи".
Нова книга "Чужі гріхи", попередня назва якої "Німотка", здобула спеціальну відзнаку “Коронації слова” за “найкраще висвітлення соціальної проблеми”. Презентуючи книгу, яка вийшла тиражем в лютому цього року, Тетяна П’янкова зауважила, що у героїв її книги є прототипи: щось почула від інших людей, декого знає особисто. Дію перенесла у селище Вигода Долинського району, у якому виросла. В книзі йдеться про трагічне кохання вже сивого чоловіка з вадами мовлення до красивої та вдвічі молодшої жінки. Фінал досить несподіваний — гріхи чужими не бувають, невинуватих не існує. Сума добра і зла у цьому світі є константою, одне переливається в інше. І від кожного з нас особисто залежить, де саме провести між ними роздільну лінію.
         Модерував захід Василь Кузан, який також презентував власні книги, зокрема, роман "Експрес-наречений", збірку поезій "Сингулярність" та ін. Роман "Експрес-наречений" автор написав за 9 місяців. За словами автора, це роман про весілля, весілля колоритне, наповнене непередбачуваними подіями, крутими сюжетними поворотами, скандалами, феєричним гумором та драматичними сльозами, фольклором і лірикою.
На заході були присутні начальник відділу культури Тячівської РДА Василь Гудак, спеціаліст І-ї категорії управління освіти, охорони здоров'я, культури, сім'ї, молоді та спорту Тячівської міської ради Едіта Петер, письменники Тячівщини та прихильники  творчості авторів. Тячівській районній бібліотеці Василь Кузан та Тетяна П’янкова подарували власні книги.
Довідка: Тетяна П'янкова — прикарпатська поетеса, письменниця, видавець, філолог, креативний менеджер та член Національної спілки письменників України. Автор трьох збірок поезії та романів "Кролівна" і "Сонце в подолку". Лауреат міжнародної премії "Гранослов" та Премії Ордену Карпатських Лицарів. Разом із Василем Кузаном заснувала літературну агенцію "Зілля".
Василь Кузан — закарпатський поет, прозаїк, літературознавець, журналіст, громадський діяч, член Національної спілки письменників України. Автор 23-ох книжок, понад сотні текстів пісень, які виконують співаки Іван Попович, Степан Гіга, Валентина Степова, Іван Пилипець та інші.












Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...