четвер, 19 березня 2020 р.


 З нагоди 90-річчя від дня народження видатної української поетеси Ліни Василівни Костенко в Тячівській центральній районній бібліотеці підготовлено книжкову виставку-знайомство «Троянда поетичного слова України».
Представлені видання творів Ліни Костенко користуються великим попитом серед відвідувачів нашої бібліотеки.  Їх хочеться читати й перечитувати.    
Легендарна поетеса, прозаїк, громадська діячка Ліна Костенко народилася 19 березня 1930 року на Київщині в родині вчителів.
Ліна Костеко – класик української літератури, поетеса-шістдесятниця, одна з найпопулярніших українських авторів сучасності. Вона не лише найулюбленіша поетеса нашого народу, а й високий  авторитет  нації. Спілкування з її творами, осягнення їх художніх смислів – це процес до високих морально-етичних принципів, до довершеної краси поетичного слова. У своїх віршах поетеса возвеличує народ, Вітчизну, кохання. На рахунку письменниці – півтора десятка збірок поезій, два романи. Її твори перекладені на десяток мов, у тому числі на німецьку та англійську. Про попит на твори Ліни Костенко свідчать рекордні тиражі останніх років.  Поетів такого масштабу народжується мало.
Видатна поетеса лауреат багатьох престижних премій, почесний професор «Києво-Могилянської академії». 
З початку війни на сході України письменниця приєдналася до гуманітарної акції «Другий фронт АТО». Ліна Костенко передала на фронт кілька збірок поезій.
Від щирого серця, бажаємо ювілярці здоров’я і нових творчих звершень.


Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...