понеділок, 16 березня 2020 р.


У бібліотеці-філії с. Угля до Дня поезії проведено творчу зустріч (бібліо-кафе) "Майстерність пера - майстерність серця". На свято  було запрошено  поетів села Ірину Голубку, Василя Данч, Михайла Стана. Кожен з них декламував власні вірші та ділився творчими планами на майбутнє. Ведучими бібліо-кафе були бібліотекарі с. Угля Любов Немеш та с. Мала Уголька Надія Штець.





Після Першої світової війни територія Закарпаття увійшла до складу Чехословаччини. У жовтні 1938-го року було проголошено автономію Карпатської України зі столицею в Ужгороді, де постав свій уряд. Для захисту краю  в Хусті була створена Організація народної оборони «Карпатська Січ». 81 рік віддаляє нас від славних і трагічних подій Карпатської України.  То був час незвичайного піднесення святого патріотизму заради високих ідеалів. Карпатські січовики в ті важкі часи - березневі дні 1939 року показали вершину особистого героїзму викликаючи подив всього світу. Вони гідно зустріли ворога на Красному Полі і відділи найдорожче – життя.
Закарпаття, цей клаптик срібної землі, за свободу українського народу на Краснім полі – під Хустом, віддало на жертву найкращих синів.
В Тячівській центральній районній біблотеці оформлена книжкова виставка "Велич і трагедія Карпатської України"

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...