неділю, 21 лютого 2021 р.

 

День рідної мови!

Найперше було слово,
Крізь темряву  й хаос.
 Воно, як вічне диво,
Над світом піднялось.

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято започаткували у листопаді 1999 року на сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі з метою підтримки мови, як ознаки культурної приналежності особи.

У Святому Письмі сказано: "Спочатку було Слово". Для кожної людини воно завжди спочатку.

Мова – одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. Тож нехай наші почуття на сьогоднішньому святі стануть не тільки  емоційними, а й яскравими, колоритними й незабутніми.

В Україні це свято відзначають з 2002 року, коли для зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України було видане розпорядження «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови».

У бібліотеці для дорослих можна ознайомитись з виставкою під назвою "Там, де живе рідна мова, живе український народ". Книги призначені фахівцям, студентам, учням,  поціновувачам рідного слова.

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...