пʼятницю, 4 червня 2021 р.

 


Всесвітній день охорони навколишнього середовища проводиться під егідою Організації Об'єднаних Націй. Головна мета свята – стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

   Всесвітній День охорони навколишнього природного середовища у світі відзначають із 1972 року. Саме 5 червня учасники історичної Стокгольмської конференції ООН вперше заявили світовій громадськості про серйозні проблеми навколишнього середовища і закликали всіх кардинально змінити відношення до природних ресурсів та почати бережливо ставитися до природи.

   Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття у своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо наше довкілля кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів, бо це взаємодія людини й природи. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів, спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства й природи, збереження та відтворення природних ресурсів. Сьогодні екологічні проблеми входять до переліку найактуальніших і визначають рівень благополуччя як всієї світової цивілізації, так і кожної країни зокрема. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...