четвер, 11 травня 2017 р.

День Перемоги – свято кожного

        День Перемоги - це особливе  і радісне свято  для кожного українця, ще більше важливе воно  є для тих , хто здобув цю перемогу,  хоч нажаль, їх залишилося одиниці. Одним   з таких є ветеран війни, житель  села Тисолова  Джуган Юрій Васильович.  Він осінню 1944 року 17 – річним юнаком,  дописавши собі один рік щоб було 18, разом з іншими юнаками  вирішив пійти на фронт добровольцем. Самотужки добирались до призовного пункту  в Сваляву , де і був записаний на службу в радянську армію.
Пройшовши навчальну підготовку 1 міс. В місті Ужгород  був відправлений  на фронт в діючу армію  4- го Українського фронту 138 дивізії 344 полку. Почав воювати в місті Кошиці звідти з важкими боями пішки перейшли на територію Польщі, де був важко поранений в плече  і ліву руку.
 День Перемоги Юрій Васильович зустрів в госпіталї  в місті Кракові. Після 9 травня Юрій Васильович   продовжив своє лікування в місті Серпухів, де находився до кінця серпня.
За бойові заслуги Юрій Васильович нагороджено медаллю Жукова, бойовим орденом  «За відвагу» та Ювілейними медалями. Зараз Юрій Васильович, який відсвяткував своє 90-річчя. Згадує ті буремні часи, і дякує богові , що дарував йому життя, що прожив його достойно. Створив сім’ю,в якій народилося 5 – дітей.  Тепер в них є 21 онук, яким він дуже радіє, коли навідуються до нього. На День Перемоги   вони обов’язково приходять, а хто далеко телефонують ,каже Юрій Васильович. Не забуваєють  і про ветерана війни  працівники  культури та голова села В.В. Орябко. 



 В с. Бедевлі відбулася  година пам’яті, біля пам’ятника загиблим участникам Другої світової війни "Пам*ятаємо і не забудемо" 



     Бібліотекою с. Бедевля було  організувано вшанування ветерана на дому 
"Той біль із часом не минає"  



  В Україні з 2015 року відзначається не просто День перемоги, а День перемоги над нацизмом. Відзначення перемоги над нацизмом залишається як свято 9 травня. Разом з тим 8 травня є днем пам'яті і примирення. 8 травня в с. Красна був проведений масовий захід до Дня Перемоги, в якому з радістю прийняли участь мешканці с.Красна.  Вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, продекламували віршовані вітання і слова подяки. Відбулось покладання квітів до пам'ятників полеглим солдатам .9 травня провідний бібліотекар Сойма Владислава з користувачами бібліотеки особисто пішли привітати ветерана війни.




Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...