неділю, 21 травня 2017 р.

21 травня в районній бібліотеці відбулася презентація збірки "Іван Чендей у колі сучасників" до 95-річчя від дня народження письменника.
Презентували збірку запрошені гості: донька І. Чендея Марія Іванівна Трещак, письменник, журналіст Олександр Гаврош, представник ЗОУНБ ім. Ф. Потушняка Іванна Когутич. Також присутні гості мали змогу переглянути короткометражний (незавершений) фільм юриста та режисера В’ячеслава Бігуна про Івана Чендея, який теж був присутній на заході.

По закінченню заходу присутні мали змогу придбати збірку з підписом доньки. Директор ЦБС І.С. Ключкей подарувала невеликий презент на згадку М. Трещак.








Іван Чендей — лицар слова.
Досягнення української літератури важко уявити без творів Івана Чендея. У його творчому доробку десятки новел, нарисів, повістей, романи.
З нагоди 95-річчя від дня народження Івана Чендея,закарпатського письменника, в Солотвинській бібліотеці-філії №9 оформлено виставку-персоналію:
«Любов моя—Верховина».
Він увійшов у літературу, як талановитий літописець життя закарпатців.У його творах— історія нашого краю,доля його народу.

Іван Чендей—лауреат республіканської премії ім.А.Головка (1987),Національної шевченківської премії (1994).



Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...