вівторок, 14 листопада 2017 р.

Сьогодні, 14 листопада, відбулася інформаційна зустріч в Тячівській районній бібліотеці в рамках  проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС)  "Жива бібліотека". 

На зустрічі були присутні заступник голови Тячівської ОТГ - Мийсарош Тіберій, бібліотекар Вільховецької ОТГ бібліотеки с. Вільхівські Лази - Шобей Мар’яна, в.о. директора Агенції регіонального розвитку Тячівського району - Токар Іван, координатор проекту "Інтегруймося разом" - Рибар Олеся.

Захід "Жива бібліотека" - це інноваційний спосіб боротьби зі стигмою, забобонами та стереотипами. «Жива бібліотека» покликана сприяти розвитку взаєморозуміння між людьми. Присутні громадяни задавали питання гостям, ті в свою чергу відповідали, тобто були в якості "живої книги".
Коротко про проект ПУЛЬС, децентралізацію розповіла Нодь Наталія - зав. методичним відділом Тячівської ЦРБ. Запрошені мали змогу переглянути короткометражне відео про переваги децентралізації. Основними надбаннями життя в Тячівській громаді  поділився Тіберій Мийсарош. Мар’яна Шобей з Вільховецької ОТГ розповіла про розвиток самої громади та роботу бібліотек в умовах децентралізації. Іван Токар відповідав на питання, а також наголосив на самодостатності, спроможності громади. Олеся Рибар ж привила приклади активності громадян на Україні та за кордоном ОТГ.
Всім присутнім запрошеним були роздані інформаційні матеріали по децентралізації та сумки Моя громада - мій добробут. Директор ЦБС Інна Ключкей наголосила про те, що бібліотеки є інформаційними центрами для громадськості.
Довідка: Тячівська районна бібліотека перемогла у проекті «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС). Проект виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) #USAID #PULSE#IREX #АМУ #ПУЛЬС і має на меті донести до широкого загалу суть реформи децентралізації.
#USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС.




Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...