пʼятницю, 24 листопада 2017 р.

26 листопада в нашій державі відзначатиметься День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій. Народ України схиляє голову, перед трагічною сторінкою  життя.  
Напередодні, 24 листопада, до районної бібліотеки  були запрошені учні Тячівського професійного ліцею та заступник директора з навчально-виховної роботи Юлія Валеріївна Балашова. Учні підготували годину скорботи "Голодомор 1932-1933…" та  розповіли про ті страшні, трагічні роки голоду,  одну з найстрашніших сторінок — Голодомор, який призвів до небачених безневинних жертв.
 Після години скорботи  в бібліотеці було  презентовано видання історичної повісті української письменниці з Канади Ольги Мак "Каміння під косою"(1973).  Видання Ольги Мак Тячівській районній книгозбірні передав 40 примірників Віталій Бенчак  - активіст, учасник бойових дій на Сході.
Друк та безкоштовне розповсюдження цієї книги у бібліотеках профінансувала організація з діаспори "Об’єднання Жінок Оборони Чотирьох Свобід України ім. А.Горської". Ведучі  презентації працівники бібліотеки Наталія Нодь та Марина Волос  надали слово  Віталію Бенчаку та розповіли коротко про книгу та авторку.
Повість вперше вийшла в Канаді з нагоди 40-річчя Голодомору в Україні і, як відзначала критика, "читалася як щось неймовірне, недійсне…З жахом кружляла думка: "Невже ж письменниця це все сама пережила?"… Повість визнано за "найкращий твір для молоді з Голодоморської етики".

Всі присутні мали змогу оглянути книжкову виставку-роздум  "Голодомор – крізь призму пам'яті і болю",  а також  запалили  лампадки  і пом'янули хвилиною мовчання тих,  які   були  закатованими  голодною смертю.








Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...