пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Улас Олексійович Самчук народився 20 лютого 1905 року в селі Дермань Дубенського повіту Волинської губернії (нині Здолбунівський район Рівненської області) у родині Олексія Антоновича та Настасії Уліянівни Самчуків, — як на той час, заможних хазяїв. По суті, світогляд майбутнього визначного письменника світу формували як родина, так і довкілля: "...
Ім'я письменника Уласа Самчука ще прижиттєво було відоме у країнах Європи та Америки і, як зазначала дослідниця творчості письменника Марія Білоус-Гарасевич, "...не лишалось сумніву, що його талант належить до тих, яких лише кілька видає з себе народ на століття і які творять велику літературу".  
Цікавий огляд книжкової виставки до ювілею 115-річчя від дня народження українського поета, прозаїка, журналіста підготовлений у відділі абонементу Тячівської центральної районної бібліотеки. Запрошуємо  всіх бажаючих ознайомитись з творчістю та біографією письменника.
Документальний фільм про Уласа Самчука "Літописець свого простору" можна переглянути в читальній залі бібліотеки 21 лютого.

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...