середу, 19 лютого 2020 р.


Щороку, 21 лютого, світова громадськість відзначає Міжнародний день рідної мови. Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу.
Напередодні свята, 19 лютого в бібліотеці-філії с. Колодно (зав. бібліотекою Марія Петрівна Немеш) за участі користувачів бібліотеки, учнів 2 класу з вчителями Любов Іванівною Немеш, Марією Петрівною Багара, було проведено літературно-музичну композицію "Наша мова калинова". Також користувачі дізналися про історію виникнення свята, декламували вірші та співали пісень. Завідуюча бібліотекою Марія Петрівна  Немеш провела вікторину та мовознавчий батл «Рідна мова й Україна – найдорожче, що в нас є». Присутні мали змогу також переглянути відеопрезентацію "Рідна мова – духовний скарб нації", яку підготовили працівники Тячівської центральної районної бібліотеки.




.

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...