понеділок, 17 лютого 2020 р.

З нагоди відзначення 31-ї річниці виведення військ з Афганістану 15 лютого в будинку культури села Ганичі клубно-бібліотечні працівники організували свято вшанування воїнів-афганців «Цей одвічний біль Афганістану».
Афганська війна, яка тривала довгих 10 років принесла чимало горя і сліз, забрала найдорожче – життя синів, батьків, чоловіків…
Минають роки, але час і досі не загоїв рану, цей одвічний біль Афганістану. Учасники свята вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. 
На зустріч були запрошені учасники бойових дій воїни – афганці села: Аннишинець Володимир Іванович, Лазорічок Василь Васильович, який запропонував запросити на зустріч своїх бойових побратимів з смт. Дубове: Декет Юрія Петровича, Руснак Івана Івановича, Мотринець Василя Васильовича. Також були запрошені побратими з села Терново: Челенюх Михайло Васильович, Мартин Михайло Михайлович.
Пам’ять живе, вона передається нам із уст самих учасників. Воїни – афганці ділились спогадами про страшні та незабутні дні війни, розповідали, що саме тут вони склали іспит на зрілість, мужність і гідність. По – різному склалося їх життя у мирний час, але всі вони були та залишаються Людьми з великої літери, особистостями солдатського обов’язку, свято оберігають дружбу бойових побратимів.
Ведучі заходу: директор будинку культури Н.В. Фіцай та завідуюча бібліотекою М.І. Фіцай дарували присутнім низку віршованих побажань. Букет музичних вітань для присутніх линув від вокального ансамблю будинку культури. Художній керівник БК Даяна Фера та солістка  Дарина Мадярій виконали українську народну пісню «Горе долом», закарпатську народну пісню «Ой у саду ружа посаджена».
Під кінець заходу учасники художньої самодіяльності та присутні на святі заспівали «Многая і благая літ» та щиро спілкувалися за святковим столом.





Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...