вівторок, 9 листопада 2021 р.

Сьогодні свято української мови та писемності, день, коли у нас є нагода вклонитися Слову в його красі та виразності, влучності та розмаїтті. Мова, душа нації, увібрала крапельки, струмочки, потічки слів, приказок, думок, текстів, живого спілкування. Державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в одну націю, це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку держави.

Тячівська бібліотека для дорослих представляє вашій увазі книжкову виставку "Там, де живе рідна мова, живе український народ". Виставка знайомить користувачів з історією походження, культурою та розвитком становлення української мови, тут же можна дізнатися про творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія, першого українського історика, ченця Києво-Печерської Лаври Нестора Літописця. У запропонованих виданнях розглядаються питання фонетики, орфографії, правопису та стилістики сучасної української мови.







Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...