пʼятницю, 12 серпня 2022 р.

Цього року Україна вперше відзначає офіційно День молоді 12 серпня

 Цього року Україна вперше відзначає офіційно День молоді 12 серпня

Саме цього дня працівники Тячівської ПБ провели вуличну акцію "Молодь єднає Україну". Для жителів, гостей міста були підготовлені та роздані листівки та бібліотеки-філії для дітей, де вказана адреса бібліотеки та коротка довідка про День молоді.

Довідково: До 2022 року День молоді в Україні відзначали в останню неділю червня, однак, з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України та щоб підтримати інтеграцію української молоді до європейської спільноти, в Україні змінили дату святкування Дня молоді. Відтепер, з 1 січня 2022 року, День молоді в Україні щороку буде відзначатися 12 серпня, відповідно до указу Президента України. Україна відзначатиме цей день разом з усім світом в Міжнародний день молоді. 

"Українська молодь - це тепер сталь та велика гордість. Ви стали дорослими і мудрими зарано. Ви волонтерите, воюєте, вчитесь під сиренами, допомагаєте слабшим постраждалим від війни, виходите на акції по всьому світу проти війни і агресора, збираєте кошти на армію та нові домівки для тих, хто їх втратив, та іноді робите неможливе. Ви вже є сильна нація, яка сформує нашу сильну національну державу та ніколи не забуде, хто є нашим ворогом. Ви - вражаєте. З Міжнародним днем молоді!" - Олександр Ткаченко (Міністр культури та інформаційної політики України )










Немає коментарів:

Дописати коментар

          14 березня, Україна відзначає День українського добровольця. Цей день встановлено Верховною Радою України з метою вшанування мужно...