четвер, 27 жовтня 2016 р.


26 жовтня в Тячівському будинку культури відбулася зустріч з українським поетом, прозаїком, публіцистом Володимиром Шовкошитним. На зустрічі серед запрошених були присутні і голова Тячівської райдержадміністрації Василь Дем'янчук, начальник відділу культури Тячівської РДА Василь Гудак, депутат Закарпатської обласної ради Іван Куцина, районний депутат Віталій Бенчак,  працівники районної бібліотеки та бібліотек-філій, вчителі і учні.
Це незвичайна зустріч з неординарним чоловіком, який перебував на Майдані дев’яносто дві доби у найгарячіші моменти, починаючи зі студентського протесту і завершуючи трагічними подіями в лютому.
В експресивній манері В. Шовкошитний передав стрімкий перебіг подій: епізод за епізодом вимальовував перед нами героїчну історію Майдану. Так розповідати може лише людина, яка глибоко перейнялася усім, що відбувалося там.
Володимир Шовкошитний, відомий український діяч культури, заступник голови спілки письменників України та заступник голови партії «Народний рух України», громадський, політичний та державний діяч, доктор філософії в галузі політології, народний депутат України І скликання, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль», один із засновників Української екологічної асоціації «Зелений світ», перший заступник Голови Національної спілки письменників України.  
 На зустрічі з вітальним словом виступив голова Тячівської РДА Василь Демянчук і подарував пану Володимиру книгу закарпатської поетеси Юлії Драгун.
  Також привітальне слово до письменника мав депутат Закарпатської обласної ради Іван Куцина, який і став одним з ініціаторів зустрічі присутніх з письменником.
Насамкінець, кожен присутній мав змогу придбати книги автора з автографом за ціною видавництва. Того ж дня до районної бібліотеки завітав сам письменник, який подарував книгозбірні близько 150 примірників книг сучасних українських авторів. Його супроводжували депутат Іван Куцина, син Родіон, громадський діяч Іван Габор.

Хочеться додати, що такі зустрічі в наш час дуже потрібні, оскільки незважаючи на поширення мережі Інтернет, телебачення та інших електронних носіїв, послуги бібліотеки все ж таки користуються повагою та попитом серед жителів міста.






22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...