неділю, 16 жовтня 2016 р.


З нагоди відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва, в День Покрови , в Солотвинській ЗОШ І-ІІІ ст. №1, разом із бібліотекою-філією №9, було проведено патріотичний вечір:
«Є така професія— Батьківщину захищати».
Ці знаменні дати нерозривно пов'язані між собою, символізують зв'язок поколінь, давню історичну традицію. Адже Божа Матір – це заступниця і покровителька наших козаків.
Про історію виникнення козацтва розповів вчитель-філолог Сурмій В.М.
Користувачі бібліотеки ознайомили присутніх із славетною сторінкою історії України— козаччиною; декламували вірші.Доповненням до заходу була тематична виставка: «Лицарі козацької звитяги».
Під звуки козацького маршу до зали зайшли козачата-учні 7-8 класів для проведення змагань двох куренів:
«Ми козачата—України майбутні солдати».Діти проявили спритність, активність та взаємодопомогу у конкурсах: «Втеча пораненого козака з полону», «Конкурс отаманів», «Сила на перевірку» та ряд інших, в яких маленькі козачки їм активно допомагали.
Журі визначило козачат-переможців та нагородили подарунками.

День захисника України — свято,започатковане для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, які сьогодні самовіддано захищають Вітчизну та готові покласти душу й тіло на вівтар свободи України.










22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...