середу, 19 жовтня 2016 р.


ТВОРЧА ЗУСТРІЧ З МИРОСЛАВОМ ДОЧИНЦЕМ


18 жовтня у малій  залі районного будинку культури  пройшла зустріч з людиною,  яку можна вважати одним із феноменів сучасного літературного процесу, який за кілька років став одним з найчитаніших авторів, відомим та успішним письменником, прозаїком, публіцистом, видавцем, філософом та журналістом  -  Мирославом Дочинцем. 
В Україні не знайдеться, мабуть, жодного письменника, чию творчість обговорювали б так широко, як творчість Мирослава Івановича.
Мирослав Дочинець є автором близько двадцяти книг.           
 Проза перекладається російською,угорською,словацькою, польською, французькою, італійською, англійською, японською мовами.
Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. За плідну і самобутню творчу діяльність відзначений низкою літературних премій, в тому числі трьох міжнародних, а також відзнакою «Золотий письменник України». В 2014 році за романи «Криничар» та «Горянин» удостоєний Національної премії ім. Т. Шевченка. Книги автора масово ширяться серед читачів, викликають все більший інтерес за межами України.
З вітальним словом виступив начальник відділу культури Тячівської РДА В. А. Гудак, який висловив гостеві свою вдячність та побажав йому успіхів у щоденних справах,  сміливих планах та сподіваннях. Щоб доля збагачувала  життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення.
На зустрічі були присутні письменники та поети Тячівщини, бібліотечні та клубні працівники району, вчителі і шанувальники творчості автора.
 Мирослав Іванович детально розповів про себе, свою творчість та плани на майбутнє. Також всі охочі змогли задати письменникові питання та придбати собі книгу з автографом автора. Наприкінці  письменник отримав на згадку невеликий подарунковий сувенір. Після заходу працівники бібліотеки радо зустріли Мирослава Івановича у своїй книгозбірні та провели екскурсію гостеві.

Цікавим фактом є те, що Мирослав Іванович Дочинець не тільки творча людина, яка тільки пише, але знаходить час, попри свій щільний графік, на  вирощування фруктового саду  із близько 200–ти дерев, та різних сортів винограду. Спорудив два будинки: один для сім'ї, а інший — для творчості. Як каже і сам письменник  «... Щоб час від часу усамітнюватися, писати там і бути ближчим до природи... А ще для того, щоб можна було приймати там своїх дітей і онуків. У мене немала родина!»








22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...