четвер, 20 липня 2017 р.


Презентація книг
"Чекістське досьє окупованої України" у трьох томах
20 липня в галереї ім. Ш. Голлоші відбулася презентація подарованих книг. На полицях головної книгозбірні району завдяки волонтеру, учаснику Майдану Богдану Колодницькому, з’явився  трьохтомник  "Чекістське досьє окупованої України"  - це цінне видання, в якому містяться архівні, раніше засекречені, документи.
Історичне видання з автографом автора Романа Круцика, керівника проекту буде доступне сучасному читачеві. Роман  Круцик відомий дослідник, почесний голова Київського осередку Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса. 
На презентації був продемонстрований відеоролик, в якому всі присутні мали змогу детальніше ознайомитися з діяльністю Українського добровільного історико-просвітницького правозахисного благодійного товариства «Меморіал» ім. В.Стуса, де автор безпосередньо підписує подаровані Тячівській районній бібліотеці книги.
Розпочав захід Богдан Колодницький, який представив запрошених гостей: відомого українського режисера Світлану Бойко, українського письменника, волонтера, учасника бойових дій Сергія Ухачевського та авторку книги "Фрагменти з Майдану" Вероніку Мехову з Чехії. Вітальне слово було надане голові Тячівської РДА В.Ю. Дем'янчуку, який висловив велику подяку Б.Колодницькому за організацію подарунку та привітав гостей, присутніх.
Пропонований збірник архівних документів, побудований на архівних документах Служби безпеки України – Фонду № 13 «Паспорти України», який був засекречений до 2009 р. і був внутрішнім документом окупаційних радянських спецслужб.
Видання відкривають правдиву історію України і становить унікальний матеріал не лише для істориків та політологів, але й для фахівців інших галузей, вони обов'язково знайдуть своїх читачів та поціновувачів друкованого слова, на цьому наголосили ведучі презентації Нодь Н.К. та Волос М.А.
 В ході презентації Богдан Іванович вручив почесні грамоти волонтеру, гості з Чехії В. Меховій, священнослужителям. Слово мали відома українська режисерка Світлана Бойко та український письменник, волонтер, учасник бойових дій Сергій Ухачевський.

Начальник відділу культури В.А. Гудак вручив подяку Б. Колодницькому  за подарований трьохтомник  "Чекістське досьє окупованої України". За словами Василя Антоновича, ці видання стануть неймовірним доповненням фонду бібліотеки і будуть корисні всім користувачам бібліотеки.







Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...