пʼятницю, 7 липня 2017 р.

«Купальський віночок»

      7 липня – день, коли відзначають одне з найбільш містичних свят – Івана Купала. Вважають, що у цей день відбувається очищення від нечисті за допомогою вогню і води. Ніч на Івана Купала – це час єдності з природою, незвичайних традицій та цікавих обрядів. Ворожіння – невід'ємна частина Івана Купала. Найпоширенішим ворожінням було і є ворожіння за допомогою вінків.
За традицією, у ніч на Івана Купала проводилося безліч різних обрядів і ритуалів. І навіть сьогодні купальську ніч вважають однією з найбільш «сильних», коли все навкруги наповнюється цілющими і магічними властивостями. Основними силами є вода, вогонь і трави. 
      7 липня на річці  Красношурка біла ГЕСУ в с. Красна провідний бібліотекар Сойма Владислава разом з користувачами бібліотеки  Блауцяк Романна, Чонка Ірина і Грицан Ольга вирішили відновити язичницькі ворожіння. В наших місцевостях почали забуватися українські традиції . Споконвіку дівчата хотіли знати своє майбутнє, тому спільно з бібліотекарем хотіли відновити традиції, активно почали в бібліотеці шукати матеріал  про Івана Купала. Сплели вінки, в які вплітали свою любов, терпіння до майбутнього обранця. Пускали вінки, щоб дізнатись яка швидше вийде заміж. В кінці вінки  переплели, що означає що всі дівчата по черзі вийдуть заміж.







Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...