четвер, 13 липня 2017 р.

 «Задоволення з присмаком  шоколаду»

 11 липня відзначається Всесвітній день шоколаду. Це свято виникло у Франції в 1995 році. 
День шоколаду швидко набув популярності і був підтриманий у Німеччині, Італії, Швейцарії, інших країнах як всередині Європейського союзу, так і за його межами. День шоколаду святкують два рази на рік: 11 липня та 4 вересня, а шоколад призначений не лише для куштування, а й для створення картин, одягу для показів мод та для встановлення рекордів. Наприклад, у Мадриді створене найбільше шоколадне серце до Дня святого Валентина вагою 7 тонн, а в Японії – найбільша шоколадна скульптура в повний зріст Брюса Вілліса. У цей день проводяться різноманітні заходи, присвячені цьому чудовому продукту.
 Не є байдужими до цього свята і в Україні. Бібліотека с. Вишоватий    у спекотний літній день провела солодкі зустрічі «Задоволення з присмаком  шоколаду». На захід запросили  маленьких читачів філії, на яких чекали приємні сюрпризи. Оригінальність заходу викликала інтерес,  у дітлахів . Діти слухали легенду ацтеків про «напій богів» (так індіанці називали шоколад), про те, що першим європейцем, який спробував «чоколатль» був Христофор Колумб, якому, до речі, дуже не сподобався смак цього напою. Діти дізналися, що привіз зерна «дерева богів» до Європи іспанський конкістадор Фернандо Кортес, що іспанці в найсуворішій таємниці зберігали рецепт дивовижного напою, але так як довго приховувати його виявилося неможливим, поступово шоколад став поширюватися по всьому світу, остаточно придбавши в ХІХ ст. сучасну форму, коли шоколадна плитка почала свою переможну ходу по всьому світу. Прослухавши інформацію, діти взяли активну участь  у розважальній програмі  «Вгадай на смак». 





Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...