понеділок, 30 жовтня 2017 р.

27 жовтня в галереї ім. Ш.Голлоші - відбувся тематичний захід присвячений 73 річниці визволення Закарпаття від німецько-фашистських загарбників.
       Історичну годину «Над пам’яттю роки не владні» підготували і показали учні 9-А класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. В.Гренджі-Донського під керівництвом вчителя Богдани Ленгер  та працівників районного методичного центру відділу культури Тячівської РДА.
Діти розповіли про основні історичні події війни, найжахливішої трагедії людства, яка забрала мільйони людських життів, про героїчну мужність українського народу, який  відстояв честь і незалежність Батьківщини.
    Не обійшла війна і  Закарпаття, яке в роки війни входило до складу Угорщини.  З його території, було вивезено в концентраційні табори понад 180 тис. чоловік, з них понад 114 тис. загинуло. Серед жертв геноциду – все єврейське населення краю.
    Учні нагадали присутнім основні етапи визволення Закарпаття і зокрема Тячівщини. Відділом обслуговування центральної районної бібліотеки для дорослих було підготовлено  книжкову виставку «Роки війни-століття пам’яті».
Участь в заході взяли  в.о. голови Тячівськької райдержадміністрації Михайло Полажинець,  керівник апарату Богдан Макусій, голова районної ради Василь Каганець.

Були запрошені ветерани Другої світової війни Лідія Гайналій та Василь Маркуш, які поділились фронтовими спогадами з присутніми . Також побажали всім мирного неба над рідною Батьківщиною, щоб якнайшвидше закінчилась війна на Донбасі.  Їм - живим свідкам тих буремних подій,  діти вручили квіти.
    Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять  жертв Другої світової війни та загиблих захисників на сході.  
... Жива людська пам’ять... Не старіє вона з роками, не тьм’яніє. І поки існуватиме наш рід, існуватиме і пам’ять, бо без неї немає  майбутнього. 







Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...