понеділок, 5 лютого 2018 р.

      Цього року січень багатий на знаменні дати. Особливе місце відведено письменникам ювілярам, які своєю творчістю відкривають можливість насолодитися справжніми шедеврами пера. У відділі абонементу  Тячівської районної бібліотеки  презентована палітра ювілейних дат  присвячена дню народження письменників і поетів.  На виставці користувачі можуть познайомитися з творами письменників – ювілярів, а також літературою про їх життєвий і творчий шлях.
"Поет краси людської" тематична полиця  присвячена до 195-річчя з дня народження Шандора Петефі угорського поета, публіциста. Геніальний угорський поет‑революціонер, творчість якого у відношенні до творчості його попередників можна порівняти з широкою і могутньою повноводною рікою ,яка прийняла в себе безліч більших і менших річок і річечок ,повернув угорській поезії її національну самобутність,одкрив перед угорським народом новий світ образів, світ реального народного життя.
      "Поет, що навіки залишився в серці свого народу " до 120 – річчя від дня народження В. Сосюри відбувся перегляд літератури. Особливістю творчості є дві любові поета до жінки й Вітчизни були двоєдиним джерелом його поетичного натхнення. Відтак головні струни Сосюриної ліри - інтимна й патріотична. Поет пише про любов не тільки до коханої, а й до України, народу, рідної мови.
      "Крізь усі часи до Василя Стуса" до 80-річчя від дня народження поета на абонементі була представлена літературна вітрина. Василь Стус по праву вважається одним із найвизначніших українських поетів ХХ століття. Творчість його міцно ввійшла в історію української літератури, хоч повністю його поетичний доробок уже ніколи не стане надбанням рідного народу: не менше шестисот віршів В. Стуса було конфісковано й знищено в страшні роки його табірних страждань.
      Знаючи  Степана Васильченка, тонкого лірика з особливою гармонійністю душевного ладу, як такого собі запізнілого наївного романтика, національно замилуваного у свій край. Він був  тверезим реалістом, хоча й оптимістом за світовідчуттям, був великим Педагогом не тільки у житті, а й у мистецтві. "Народно-пісенна поетика творчості Васильченка" до 140-річчя від дня народження українського поета С. Васильченка до уваги користувачів відбувся перегляд літератури.
  А також пройшло  ознайомлення з літературою під назвою "Історія й сучасність Батьківщини в поезії до 140-річчя В. Пачовського", сам поет з месіаністичною і містичною струною, приріднює собі до серця і релігійні настрої збірок, оспівування в тонах, близьких до молитовних, історичної слави предків в їхній боротьбі за свій народ.|








Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...