вівторок, 5 листопада 2019 р.


4 листопада у Тячівській центральній районній бібліотеці відбулася  презентація книги Володимира Романовича Мороза "У серці Мараморошу: історія греко-католицької спільноти Дубового й околиць".
Ця книга присвячена релігійній та національній історії центральної частини Мараморощини – селища Дубового і його околиць – від часів пізнього Середньовіччя і аж до наших днів. Праця містить також перший у своєму роді огляд історії підпільної Греко-Католицької Церкви в долині Тересви, оснований не тільки на архівних документах, а й на численних усних свідченнях, які зібрав сам автор.
Про автора та його роботи ознайомила присутніх завідувачка відділом обслуговування ЦРБ Леся Патяник. Презентував книгу автор Володимир Мороз. Модератором зустрічі виступив отець Теодор настоятель монастиря та Греко-Католицької громади у смт. Дубове.
На презентації були присутні отець Йосип настоятель Греко-Католицької церкви м. Тячів, письменник селища Дубове Михайло Носа, користувачі бібліотеки.
Організаторами зустрічі виступили організація "Згромадження Воплоченого Слова" та Тячівська центральна районна бібліотека.
Довідка: Володимир  Романович  Мороз народився 26 квітня 1982 року в селі Нижчі Луб'янки  Збаразького району Тернопільської області -  український історикрелігієзнавець, журналіст. Член  Національної спілки журналістів України,  кандидат історичних наук  (2015). Лауреат премії Мукачівської греко-католицької єпархії ім. о. Михайла Лучкая  (за історичні дослідження) 2018 р. за публікацію книги "Світильник віри: історія Боронявського монастиря на тлі епох". Редактор журналу "Патріярхат" (2018).
Наукова праця: Володимир Мороз є автором статей на теми соціального вчення греко-католицьких церков, впливу релігії на суспільно-політичне життя, історії Церкви на Закарпатті, історії монастирів, оборонної архітектури. Про них пише статті, видав кілька книг, зокрема "Замки Тернопільщини" (2009), "Замки і фортеці Тернопілля" (2011), "Василіянські монастирі України. Книга перша: Галичина і Закарпаття" (2015, у співавторстві), фотоальбом "Тернопіль" (2012, у співавторстві), книгу "Світильник віри: історія Боронявського монастиря на тлі епох" (2017).















Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...