четвер, 14 листопада 2019 р.



Слайм – цікавий тренд у сучасних дітей

Останнім часом дуже популярною у всьому світі дитячою іграшкою став хендгам (з англійської "жуйка для рук"), а у нас їх ще називають лизун і слайм. Склад цієї дивовижної іграшки нагадує полімер - кремнійорганічний. Його ненароком створив вчений з Шотландії Джеймс Райт ще в 1943 році.
Вперше слайм випускався компанією Mattel в 1976 році. Спочатку його продавали в пластиковій посудині і у нього був зелений колір. Потім аналоги випускалися багатьма іншими компаніями. У нас ця іграшка відома як «лизун» - назва є прямою відсилкою до веселого і милого привида Лизуна з фільму відомого, напевно, кожному - «Мисливці за привидами». А ручна жуйка за густотою більше нагадує пластилін або велику жувальну гумку.
Навіть лікарі рекомендують слайм для дітей старше 3-х років, а також для дітей з деякими психічними відхиленнями, такі як затримки психічного розвитку, в якості іграшки для розвитку дрібної моторики і пальців рук, тренує координацію рухів, для створення позитивного емоційного настрою, поліпшує концентрацію уваги, для корекції поведінки у гіперактивних дітей, для зміцнення міжпівкульних зв'язків головного мозку і розвитку творчого мислення.
Хендгам можна використовувати в якості ручного еспандера і таким чином ваші пальці завжди будуть в тонусі.
Тримаючи хендгам, ви й не помітите, як почнете ліпити його і робити різні фігурки, що добре для творчого мислення.
Ви не повірите, але навіть зняти стрес або агресію, не тільки у дітей, але і у дорослих можна за допомогою цієї іграшки. Всього за кілька хвилин умиротворяє перед контрольною в школі, іспитом або важливою зустріччю. Ви будете здивовані як швидко дитина, що плаче заспокоїться, отримавши жуйку для рук.
Цікавим є те, що можна не тільки купити вже готовий хендгам, але і зробити слайм самому! Від складових інгредієнтів залежить, як буде виглядати ваш лизун, наприклад він може бути прозорим, світитися в темряві або змінювати колір, і навіть мати магнітні властивості - колір, твердість і інші властивості залежать від ваших уподобань і фантазії.
13 листопада у бібліотеці с. Красна вирішили провести майстер-клас по виготовленню слайма постійні читачі бібліотеки. Основні інгредієнти: клей ПВА та капсула порошку для прання. Юні дівчата швидкими рухами рук перетворили складові у чудову іграшку з приємним запахом. Дівчата стверджують, що ці слайми на них позитивно впливають, вони стають спокійні та врівноважені завдяки такій розвазі.










Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...