понеділок, 11 листопада 2019 р.


«Мова  барвиста, мова багата, рідна і тепла, як батьківська хата»
під такою назвою проводилось свято української писемності та мови в бібліотеці-філії с. Н. Апша.
День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада, починаючи з 1997 року.
Долучилися до заходу працівники бібліотек, які обслуговують населення, де компактно проживають представники різних нацменшин с.Нижня Апша, с. Глибокий Потік, с.Топчино та смт.Солотвино.
Доповненням до заходу слугувала виставка «Невмирущі скарби українського слова».
Користувачі бібліотеки,члени гуртка української мови підготували разом з бібліотекарем с. Нижня Апша Оленою Ботош, вірші про мову та виконували пісні. Завершився захід експрес-інформацією «Як користуватися довідковими виданнями бібліотеки?»
Мова – це великий дар природи, який людина розвиває і вдосконалює протягом тисячоліть. А мова, в свою чергу, розвиває і вдосконалює людину. І в кожного народу вона своя. І як казав Панас Мирний «Поки жива мова в устах народу, до того часу живий і народ». 
У народі кажуть: «Скільки знаєш мов, стільки раз ти людина…». Вивчення української мови є необхідною умовою для активного включення національних меншин у суспільне життя нашої держави. Адже володіння державною мовою розширює освітні, культурні, економічні, політичні перспективи особистості.










Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...