середу, 8 квітня 2020 р.

Тячівська центральна районна бібліотека пропонує 

11 книг, які популярні серед наших користувачів і мають схвальні відгуки


Олесь Ільченко "Місто з химерами"
Роман Олеся Ільченка  дозволяє повернутись в часі і зануритись у життя Києва початку ХХ століття: зазирнути за лаштунки театру Соловцова, зустріти Ларису Косач в Музеї старожитностей, випити гарячого шоколаду в кафе «Семадені», поспостерігати за будівництвом Миколаївського костелу і навіть політати аеропланом разом із Ігорем .
Уважні читачі й читачки дізнаються про загадки життя відомого будівничого Владислава Городецького і разом з героями роману отримають можливість розкрити головну таємницю Києва. Що означає «зловісний трикутник»? Чому його було створено? Що знаходиться в центрі цього трикутника? Чому небезпека чатує над старим містом і чи справді вона вже в минулому?

Володимир Лис "Графиня"
Давні часи і сучасність, кохання, гординя й помста переплелися в дивовижну історію. У провінційного художника Платона Лемещука в один день зникають усі картини. Він у розпачі. Але ще більше його дивує поява колишньої учениці Люби. Колись вона була закохана в нього до нестями, та він не відповів на її почуття. Платон збентежений, він має знайти свої картини, але… Життя всього містечка раптом перевертається: дивні події, жорстокі вбивства, схожі на ритуальні. Художник прагне знайти розгадку цих таємниць і розуміє, що всі ниточки ведуть до давнього портрета графині Венцеслави.


Ольга Слоньовська "Дівчинка на кулі"
 Цей роман – багато в чому автобіографічний – про дитину на тлі тоталітарної епохи. Подається зріз свого часу (1960-1970 рр.)  і саме очима ще не дорослої людини.
Хороші дівчатка потрапляють у рай, погані – в історію. Оля була поганою: для мами, для школи – таким медалі не дають…Тож мала всі шанси або вскочити у халепу, або…щось змінити на цій кулі. Якщо Бог поцілував дитину в тім'ячко, вона вистоїть, витримає всі , - ось головна думка роману.




Василь Шкляр "Чорне сонце"
Наприкінці третього тисячоліття до Різдва Христового, коли Земля вступала у Сварогову ніч і насувалися зловісні часи, волхви-укри постановили відкрити для свого племені  сакрального знаку Чорне Сонце. Саме цей магічний символ здатний був дати людям нове джерело енергії, аби вони вистояли в годину найтяжчих випробувань. Цей знак забезпечував тісний зв’язок із предками, а отже, давав особливу силу та витривалість. І горе було тому, хто не чув голосу прабатьків, голосу рідної крові. Чорне Сонце спалювало йому душу.



Річард Адамс "Небезпечні мандри"

Найзнаменитіший роман сучасного англійського письменника Річарда Адамса (1920-2016) в жанрі героїчного фентезі. Автор описує пригоди кількох відчайдухів - молодих диких кролів, які, рятуючись, покинули свою домівку в пошуках ліпшої долі. Кожна мить для них сповнена небезпек, і нікому не відомо, чи досягнуть вони заповітної мети…





Олександр Дюма "Граф Монте-Крісто"
«Граф Монте-Крісто»  -  один із улюблених романів багатьох поколінь читачів. Це розповідь про несправедливо засудженого й ув’язненого в замку Іф юнака Едмона Дантеса. Зумівши утекти з в’язниці й відшукавши скарб, він прагне справедливості та відплати... Що чекає на його кривдників? Чи принесе ця помста задоволення самому Дантесові? Історія добра і зла, кривди й помсти, змальована у книзі, сповнена неабиякої інтриги...



Маркус Зузак "Крадійка книжок"
Чудова книга австралійського письменника Маркуса Зузака «Крадійка книжок»! Книга 230 тижнів знаходилася у Топі «The New York Times Best Seller list».
Болючі спогади своїх батьків-емігрантів про такі несумісні речі, як дитинство, війна й Голокост, сучасний австралійський письменник Маркус Зузак поклав в основу історії про маленьку дівчинку Лізель Мемінґер, яка в страшні роки Другої світової, навчившись читати за посібником гробаря, збагнула силу Слів і, втративши все інше, вижила — завдяки лише цій силі. Переклад з англійської — Наталії Гоїн.






Джоджо Мойес"Париж для самотніх"
Романтична, несподівана, непримиренна історія "Париж для самотніх", як і десять інших оповідань, що увійшли до цієї книги, захоплює читачів легкістю і життєвістю, що знайома кожному серцю, яке колись кохало. Це блискуча колекція оповідань, сповнених романтики, шарму, авантюризму, гумору і надзвичайної чуттєвості.





Жуль Верн "Париж ХХ століття"

Цей роман написаний у геть невластивому для Жуля Верна жанрі антиутопії, коли він чи не єдиний раз у своїй творчій кар’єрі дозволяє собі скепсис і пересторогу щодо індустріалізації суспільства і стрімкого розвитку технологій. У романі Верна світ Парижа ХХ століття виглядає бездушним і меркантильним, позбавленим свободи творчості та підвладним лише механічному раціо. На щастя, похмурі прогнози Жуля Верна стосовно Парижа 60-х не збулися, але тим цікавіше буде тепер прочитати його думки з приводу негативного сценарію майбутнього, передумови якого письменник бачив у своїй добі. А можливо, Жуль Верн не так сильно й помилявся, просто тривожні зміни настають дещо повільніше, ніж він передбачав?




Рей Бредбері "Зелені тіні, білий кит"
"Зелені тіні, Білий Кит" належить до автобіографічних творів. У ньому йдеться про враження письменника від Ірландії, куди той приїхав, аби створити сценарій для кінокартини про легендарного Мобі Діка. Тут ви не натрапите на фантастику, однак отримаєте колосальну втіху від комічних епізодів, поринете у роздуми під впливом екзистенційних реплік, краєм ока побачите видатні мистецькі полотна, пуститесь в історичний екскурс, здивуєтесь, вгамуєтесь, запрагнете і руху, і непорушності.



Марі Кондо "Викинь мотлох із життя" (мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди)

У своїй книзі Марі наводить багато цікавих, а іноді і просто дивовижних історій про те, що вона знаходила в будинках  клієнтів. А також про те, як Магічне прибирання змінювало їх життя. Хтось вилікувався від шопоголизма, переставши скуповувати все підряд кожні вихідні. Хтось позбувся не тільки від непотрібних речей, але і від непотрібних зв’язків, звільнивши місце і час для дійсно важливого. Хтось за період капітального прибирання скинув зайві кілограми і визначився зі стилем в одязі. А хтось, оточивши себе тільки улюбленими речами, притягнув у своє життя і кохану людину!

Немає коментарів:

Дописати коментар

22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...