пʼятницю, 29 квітня 2016 р.

Відзначення Дня солідарності трудящих у бібліотеках

1 травня в Україні святкується День міжнародної солідарності трудящих. Це свято під різними назвами відзначається ще в 141 країні світу. Народи Європи відзначали 1 травня свято весни (Вальпургієва ніч у германських народів, Белтейн — у кельтських). Сучасного вигляду та смислового наповнення першотравневе свято набуло в XIX ст. із зародженням у європейських країнах руху за права робітників.

1 травня - це чудове свято, і як би його не називали - Днем солідарності трудящих, чи святом весни і праці, для багатьох воно традиційно символізує відродження і прихід весни. В цей день особливо відчувається великий емоційний заряд, який несе в собі це свято, пов'язаний з відчуттям весняного пробудження природи, урочистої згуртованості всього народу. В бібліотеках-філіях с. Красна, Криве, Лази, Округла з нагоди свята оформлені тематичні та книжкові виставки з різними атрибутами  "1 травня - свято весни і праці", виставки малюнків в смт. Солотвино, Лопухово, Комсомольськ, Ш. Луг "Першотравень в уявленні молоді".

На фото користувачі бібліотеки смт. Солотвино


22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...