пʼятницю, 1 квітня 2016 р.

Ось такими смайликами ми вітали наших користувачів сьогодні!
Всі ми вже звикли до того, що 1 квітня треба обов’язково пожартувати над друзями, рідними, знайомими... А ми жартували і з нашими відвідувачами!



З метою популяризації періодичних видань, залучення нових користувачів до бібліотеки 30-31 березня 2016 року в Тячівській центральній районній бібліотеці проводився День періодики «Преса на всі інтереси». 

До уваги відвідувачів на виставці в читальній залі була представлена вся періодика, яку отримує бібліотека і поділена на такі розділи: «Офіційні видання»; «Журнали – на допомогу навчанню»; «Новини рідного краю»; «Світ художнього слова»; «Цікаві і корисні поради».

У День періодики виставкою скористалося багато відвідувачів, серед яких: адвокат,  активний користувач бібліотеки, який ознайомився з новинами українського законодавства. Депутат Тячівської районної ради ознайомився з новинами нашого краю. Корисну інформацію про зміни у податковій системі взяли для себе працівники податкової інспекції. Учні-старшокласники переглянули видання, які допомагають їм у навчанні, поповнюють знання: Дивослово, Українська мова і література в школі, Позакласний час, Рідна школа, Освіта України. Працівник районної лікарні та інші відвідувачі мали змогу знайти для себе багато різних порад, відгадувати кросворди у газетах і журналах: Здоров’я і довголіття, Добре здоров’я, Порадниця, Жінка, Ліза, Вишиванка, Дім, сад, город.
Допомагали вівідувачам зорієнтуватися у чималій кількості періодики, розповідали про її тематику і зміст - завідуюча довідково-бібліографічним відділом Галина Волос та провідний бібліотекар Марина Волос.
Запрошуємо всіх бажаючих відвідати Тячівську районну бібліотеку і ознайомитися з новими періодичними виданнями. Читання преси, дозволить Вам підвищити свій соціальний статус, задовольнити професійні потреби, допоможе у навчанні, повсякденному житті. Ознайомитися і попрацювати з газетами і журналами Ви можете в читальній залі бібліотеки.
 Завідуюча довідково- бібліографічним відділом
                                            Г.П. Волос











    6 квітня 0 10.00 за к.ч. в Тячівській центральній районній бібліотеці відудеться зустріч з представниками проекту "Закарпатські діалоги" А. Курковим, Є. Положній, В.Терлецьким, О. Гаврошем, М. Рошком. Тема зустрічі: "Людина  між політикою та культурою"!Запрошуємо всіх бажаючих!


  В середу, 30 березня, сільські бібліотеки Дубівського та Нересницького кущів Тячівщини отримали в подарунок від народного депутата України Василя Петьовки  набори книг сучасних українських письменників та класиків світової літератури в українському перекладі. Це, без сумніву, справжній скарб для поціновувачів якісної художньої літератури.
Відтепер книголюби мають можливість почитати твори сучасних  українських авторів, присвячені героїчним подіям на сході України, – романи «Аеропорт» Сергія Лойка, «Іловайськ» Євгена Положія та «Маріупольський процес» Галини Удовиченко. Серед переліку творів  також бестселери Сергія Жадана, Володимира Шкляра, Мирослава Дочинця, Юрія Винничука, Софії Андрухович, Андрія Кокотюхи, Андрія Куркова, а також актуальні в наш час твори Еріха Марії Ремарка та Джорджа Оруелла в українському перекладі. Для підлітків та молоді особливо цікавими будуть веселі автобіографічні книги Кузьми Скрябіна – «Я, Паштет і Армія», «Я, Побєда і Берлін».
Варто додати, що видання подарували бібліотекам незадовго до зустрічі з відомими письменниками Андрієм Курковим, Олександром Гаврошем та Михайлом Рошком, яка в рамках проекту «Закарпатські діалоги» відбудеться.

Бібліотекарі висловили вдячність народному депутату Василю Петьовці за поповнення книжкового фонду, адже відвідувачі часто цікавляться новинками літератури, та не завжди вони є доступними для пересічного читача. Такі ж комплекти книг отримають всі без винятку сільські  бібліотеки Тячівського району.






22 березня  на платформі ZOOM прйшла  онлайн школа " Безперервна бібліотечна освіта".  Відбувся вебінар  "Цифровий контент бі...