четвер, 16 березня 2017 р.

Карпатська Україна 1938–1939 р. – доленосна подія в житті всього українського народу. Невеликому Закарпатському краю судилось відіграти вагому роль в історії українського державотворення.
Карпатська Україна як держава проіснувала недовго, проте заявила світові про волелюбність українського народу, залишила свій слід в історії. Підтвердила, що Закарпаття є українською землею, а українці цього краю – невід’ємною частиною великої української нації.

16 березня в районній бібліотеці пройшла історична година «Велич і трагедія Карпатської України». На захід були запрошені учні 9-Б класу(класний керівник Рекіта Г.І.) Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, ім.В. Гренджі-Донського, працівники районної та дитячої бібліотеки. Розпочався захід з гімну України. З вступним словом виступила вчитель історії Ленгер Б.В., яка розповіла присутнім про події тих років та наголосила, що це не просто свято, це вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашого народу.  Продовжили виступ ведучі В.Сойма, С.Марко, В. Дудла, О. Дудаш, Р. Штогрин, В. Івашкевич, Д. Савчук, К. Осадча, Н. Павлюк, М. Грицан, А. Попович. Була хвилина мовчання, після якої пролунала стрілецька  пісня «Ой у лузі червона калина». Під кінець заходу всі присутні переглянули короткометражний фільм «39-й. Карпатська Україна», який підготували працівники методичного центру районного будинку культури, а доповненням до години історії слугувала  розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Велич і трагедія Карпатської України».




Немає коментарів:

Дописати коментар

          14 березня, Україна відзначає День українського добровольця. Цей день встановлено Верховною Радою України з метою вшанування мужно...