вівторок, 21 березня 2017 р.

Cтрум серця – українська поезія

Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність.  Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу. Саме тому ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО встановлено Всесвітній день поезії - свято, яке відзначається щороку 21 березня.
 Вивчаючи творчість того чи іншого поета, ми маємо унікальну можливість побути з думками поета наодинці, відкрити для себе його внутрішній світ та настрій. І якщо цей настрій співпаде з настроєм читача, то другий назавжди запам’ятає віршовані рядки автора, поділиться ними із своїми рідними та друзями. Своїми віршами сьогодні 21 березня в районній бібліотеці ділилися поети Тячівщини Михайло Град, Наталія Орос, Аліна Новаленко, Аліна Вовчок, учениця 11 класу Буштинської ЗОШ, Марина Федурцьо, учениця групи №7 Тячівського професійного ліцею і учасник української добровольчої армії Кузів Михайло воїн АТО, який розповів присутнім про війну на сході і зачитав декілька віршів.  

         Зі вступним словом виступила провідний бібліотекар Мийсарош Ірина.  Доповненням до свята  була представлена книжкова виставка «Музика слів - водоспад почуттів» і продемонстровано презентацію на слайдах «Поезія – це душа», у якій  був  представлений вірш Ліни Костенко. Слухали  поетів учні Тячівського професійного ліцею разом із майстром виробничого навчання Губановою Л.Л., під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Балашовою Ю.В.






Немає коментарів:

Дописати коментар

          14 березня, Україна відзначає День українського добровольця. Цей день встановлено Верховною Радою України з метою вшанування мужно...