четвер, 9 березня 2017 р.


         Березень в Україні часто називають Шевченковим. І це не випадково : щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щоразу новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об’єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум’яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу.
Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші
душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ,
свою Україну.
Свого національного поета Тараса Шевченка народ називає Генієм. 
9 березня в районній бібліотеці для дорослих (директор ЦБС І.С. Ключкей) пройшла літературно-музична композиція "Шевченково слово в віках не старіє…",  в якій прийняли участь учні 10 класів (класні керівники Г.В. Гарастей, Г.О. Торжаш) Тячівської ЗОШ ім. Гренджі-Донського. Розпочалося свято з вступного слова завідуючої відділу обслуговування Лесі Патяник, продовжили ведучі – учні 10-Б класу.  Було продемонстровано всім присутнім короткометражний фільм "Поет і вічність". Насамкінець мала заключне слово завуч школи по виховній роботі, вчитель української мови та літератури Л.М. Острешко.

Творчість Шевченка стала духовною основою формування сучасної української нації. Для українців усіх наступних поколінь він став потужним джерелом національної свідомості, символом України.





Немає коментарів:

Дописати коментар

          14 березня, Україна відзначає День українського добровольця. Цей день встановлено Верховною Радою України з метою вшанування мужно...